kαθημερινες προσφορες

amazon offers

wifi usb lan card for penetration tests

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Επιλογη του καταληλου laptop για καθε ειδους αναγκη και απαιτησεις!!

Καλησπερα στην σημερινη εποχη που οι μετακινησεις πλεον ειναι καθημερινοτητα για τους περισσοτερους απο εμας,ειτε λογο δουλειας ειτε λογο διασκεδασης,η επιλογη του καταλληλου laptop ειναι ζωτικης σημασιας τοσο για τη ξεκουραστη μεταφορα του οσο και για την αποδοτικοτητα στα προγραμματα που χρησιμοποιουμαι και χρειαζομαστε για τις καθημερινες μας εργασιες,καλα ολα αυτα αλλα πιο ειναι το καταλληλο laptop για εμας σιγουρα δε ειναι ευκολο να το πει κανεις και αν ρωτησεις 4 ατομα θα παρεις 4 διαφορετικες απαντησεις. Επιπλεον με τα τοσα μοντελα και νεες γενιες επεξεργαστων που βγαινουν κατα καιρους απο την intel ειναι δυσκολο να μην μπερδευτεις. Στο σημερινο αρθρο θα ξεδιαλυνουμε  το τοπιο αυτο και θα δωσουμε κανονες οπου θα μπορει ο καθε χρηστης να κανει την καταλληλη αγορα για την χρηση που το θελει αλλα και για τα βαλαντια που ειναι διατεθειμενος να διαθεσει.


                                     TIPS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΛΑΠΤΟΠ 

  1. Επιλογη με βαση τη χρηση του.

    Αυτο ειναι  το σημαντικοτερο και το πιο σωστο ερωτημα  ανα τα χρονια  που μπορει να κανει ο καθενας στον ευατο του,δηλαδη η χρηση του αλλο μηχανημα θελει ο χρηστης που απλα θα βλεπει μια ταινια η θα ανοιγει μια στο τοσο ενα εγγραφο word,θα κοιταει τα mails του η θα σερφαρει στο δυαδυκτιο,απο καποιον που θα τρεχει βαριες εφαρμογες για την δουλεια του η θα παιζει καπιο πολυ απαιτιτικο τιτλο παιχνιδιου. Ετσι αφου λοιπον εχουμε ξεκαθαρισει με το τι θα κανουμε με το laptop μας,πηγαινουμε παρακατω:

    Xρηση του υπολογιστη για σερφαρισμα στο internet,ταινιες.

    Aν λοιπον ανηκεις σε αυτους που απλα θα χρησιμοποιησουν τον υπολογιστη τους για να δουν μια ταινια να μπουν στο facebook,τοτε τα πραγματα ειναι εξαιρετικα απλα για εσενα και η χρηματικη επιβαρυνση που θα δωσεις σε καμια περιπτωση δε πρεπει νz ξεπερναει τa 400E,καθως σε αυτη τη κατηγορια με μια απλη αναζητηση στο σκρουτζ η σε καποιο αλλο e-shop,θα βρεις αυτο που ζητας και αυτο που ζητας πρεπει να ειναι ενας επεξεργαστης της intel τουλαχιστον 

     
    Intel Pentium Dual Core απο 1,9 GHZ kαι πανω

                    η

    Intel Pentium QUAD Core

    η ακομα καλυτερα εναν υπολογιστη με i3 cpu.

    Σε καμια ομως περιπτωση δε θα διαλεξεις υπολογιστη με επεξεργαστη Αtom,celeron,καθως πλεον η γενια τους  ειναι πολυ ξεπερασμενη,και ακαταλληλη μη ξεγελιεσαι λοιπον.

    Aφου λοιπον καταληξεις στον επεξεργαστη 

    Σειρα εχει η μνημη ram,η μνημη ram δε θα πρεπει να ειναι λιγοτερη απο 4gb,ποτε δε διαλεγουμε μοντελο με μνημη ram 2 η 3 GB ακομα και σε αυτη τη κατηγορια που οι απαιτησεις ειναι λιγες ,το προτυπο πλεον ειναι 4 GB, η τεχνολογια της πρεπει να ειναι ddr3,σε καμια περιπτωση να μην ειναι ddr3L, γιατι το L υποδυλωνει οτι ειναι χαμηλης καταναλωσης μνημες,προσοχη λοιπον ddr3 σκετο.

    Η καρτα γραφικων (Gpu),δε μας ενδιαφερει και τοσο σε αυτην τη κατηγορια καθως δε θα τρεξουμε παιχνιδια με υψηλες απαιτησεις.οποτε με μια onboard καρτα κανουμε τη δουλεια μας δηλαδη μια    intel hd graphics 404 ειναι υπεραρκετη.

    H οθονη ειναι πολυ σημαντικο στοιχειο σε οποιοδηποτε υπολογιστη,tablet,smartphone,καθως ολα εν τελει φαινονται στην οθονη οποτε μια οθονη σε αυτο το πεδιο τιμων πρεπει να ειναι τουλαχιστον σε αναλυση 1366x768,η ακομα καλυτερα αν γινεται 1600x1200,και σε μεγεθος 15,6 ιντσες,Ποτε λιγοτερο!

    Ο σκληρος δισκος επισης ειναι σημαντικο κομματι,αλλα σε αυτο το πεδιο τιμων που αναφεραμε  δυσκολα θα βρουμε σκληρο δισκο πανω απο 500gb η 1 ΤΒ χωριτηκοτητα και 5400rpm οποτε αυτο που ψαχνουμε ειναι αν γινεται να βρουμε καποιον δισκο που ναεχει ssd αν λοιπον εχουμε υπομονη και κανουμε καλη αναζητηση ολο και καπου θα βρουμε μια προσφορα για laptop με ssd  δισκο.

     

    Μια γενικη εικονα λοιπον σε αυτη τη κατηγορια δινω εδω:

     https://www.skroutz.gr/s/8241192/HP-250-G4-i3-5005-4GB-500GB-Radeon-M330-R5-No-OS.html#specs-container

     

     

     

    Xρηση του υπολογιστη για Gamers η βαριες εφαρμογες 


    Αν εισαι λοιπον gamer,τοτε η επιλογη laptop δε ειναι για εσενα καθως ακομα και τα πιο επωνυμα και ακριβα μοντελα ειναι λιγοτερο  αξιοπιστα απο ενα υπολογιστη desktop  με 700E

    Aν παρολα αυτα πηγαινεις συχνα σε φιλους σου για lanaki,τοτε αυτο που σε προτεινω ειναι να κοιταξεις για ενα laptop  το οποιο να εχει επεξεργαστη οπωσδηποτε εναν   i7, τελευταιας γεννιας με hyperthreading ,4_πυρηνος.  Nα εχει μνημη ram τουλαχιστον 8gb ddr4 πλεον. Ανεξαρτητη καρτα γραφικων με vram  απο 2gb ddr5 και πανω.  To μεγεθος της οθονης να ειναι 17 ιντσες και αναλυση full hd 1920x1080p.  

    Eπισης ενα καλο tip σε αυτην τη κατηγορια ειναι να κοιταμε,με βαση το τι εφαρμογες θα τρεξουμε αν λοιπον ειναι να τρεξουμε για παραδειγμα  το photoshop η το matlab πηγαινουμε στο google και κανουμε αναζητηση για τους απαιτουμενους πορους του προγραμματος τοσο σε τι   hardware και sotware θα χρειαστουμε για να τρεξουμε ομαλα το προγραμμα η το game. Παντα διαλεγουμε λιγο δυνατοτερο συστημα σε hardware απο αυτο που θα μας βγαλει ειδικα αν μιλαμε για gaming. 

    Σε αυτη την κατηγορια πρεπει να εχουμε στα υποψιν οτι για να ειναι ολα σωστα και ομαλα θα πρεπει να ειναι στην τιμη οχι λιγοτερο απο 800Ε  αν μιλαμε για βαριες εφαρμογες 

    και στην τιμη πανω απο 1200 ευρω αν θελουμε ενα πληρως εξοπλισμενο gaming laptop.

     

    καποια πραγματα για τους επεξεργαστες που πρεπει να κοιταμε ειναι τα εξης παραδειγμα 

    i3_5005  το οποιο διαβαζεται το πρωτο 5 μας δειχνει τη γεννια του oσομεγαλυτερο τοσο καλυτερα ,τα υπολοιπα 005 το τυπο του οσο πιο μεγαλα τοσο καλυτερα επισης ,τελος το Μ σημαινει mobile δηλαδη για λαπτοπς, το Q  οτι ειναι τετραπυρηνος και προσοχη ειδικα για της κατηγοριες που το laptop αναφερεται σε gaming η για βαριες εφαρμογες.Αν ανηκουμε σε αυτη τη κατηγορια οπωσδηποτε φευγουμε απο τα τελευταια γραμματα που εχουν L η U, διοτι ειναι χαμηλης καταναλωσης επεξεργαστες οποτε και χαμηλης αποδοσης οποτε μακρια απο τα marktetistika κολπα . !!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΛΑΠΤΟΠ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ BUGET !!! κοιταμε να μην εχει   U η L ποτε .

    παραδειγμα καποιος μπορει να την πατησει και να παρει αυτο 

     https://www.skroutz.gr/s/7630387/Lenovo-Z70-80-i7-5500U-4GB-1008GB-GeForce-GT-840M-FHD-No-OS.html


    Αντι να παρει αυτο

    https://www.skroutz.gr/s/9411561/Lenovo-IdeaPad-700-15ISK-i7-6700HQ-8GB-1TB-GeForce-GTX-950M-FHD-No-OS.html

     

    Προσεξτε το ΗQ στο μοντελο του επεξεργαστη το οποιο σημαινει οτι ειναι υψηλης ποιοτητας επεξεργαστης οποτε και προφανως το προτιμανε ειδικα σε τετιου βεληνεκους μηχανηματα . Παρολο αυταομως καποιος χρηστης μπορει να κρινει με βαση το δισκο και να δει οτι ειναι hybrid σκληρος οποτε και να προτιμισει το αλλο μοντελο κατι που φυσικα δε θα εχει τις ιδιες αποδοσεις με το πρωτο.

     

     

     

     


     



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

C