kαθημερινες προσφορες

amazon offers

wifi usb lan card for penetration tests

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Διαγνωση προβληματων δυκτιου,και τροποι αντιμετωπισης

Σε αυτο το αρθρο θα αναλυσουμε και θα δουμε περιπτωσεις μη συνδεσιμοτητας στο internet,και θα κανουμε  διαγνωση το γνωστο (troubleshooting),για να βρουμε την αιτια του "κακου".Για το σκοπο αυτο θα χρησιμοποιησουμε καποια απο τα free εργαλεια των windows και πιο συγκεκριμενα την γραμμη εντολων,οπως και ενα free open source code προγραμμα το ip angry scaner.


περιπτωσεις:
Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενεις ενα ωραιο ηλιολουστο πρωινο,ξυπναμε και ανοιγουμε το pc ως συνηθως για να δουμε τα maill μας η για να δουμε σε πιο βλαχοκλαμπο ηταν χθες η πρωην μας κλπ. και εκει που ειμαστε στην επιφανεια εργασιας μας περιμενουμε και περιμενουμε και δε βλεπουμε να εμφανιζεται το γνωστο εικονιδιο,
σωστο εικονιδιο
το οποιο συμαινει οτι ολα βαινουν καλως και εχουμε προσβαση στο δυκτιο οταν λοιπον συμβαινει κατι τετιο το πρωτο πραγμα που κανουμε ειναι να θυμηθουμε αν εμεις οι ιδιοι εχουμε κανει μια αλλαγη στις ρυθμισεις του υπολογιστη μας,και οταν μιλαω για αλλαγη,εννοω την οποιαδηποτε αλλαγη στο tcp/ip πρωτοκολο οπως μια αλλαγη dns server,αλλαγη στο default gateway βαζωντας μια αλλη ip address,η ακομα και αν εχουμε διπλωεισχωρησει την ιδια ip σε δυο και παραπανω μηχανηματα,στο ιδιο (lan).Aν λοιπον εχουμε κανει κατι απο ολα αυτα τοτε απλα τα ξαναβαζουμε οπως ηταν στις προεπηλεγμενες ρυθμισεις και τα windows kανουν τα υπολοιπα διωρθωνοντας το προβλημα.Αν oμως ειμαστε σιγουροι οτι ουτε εμεις ουτε και καπιος αλλος εχει κανει η αλλαξει κατι στις ρυθμισεις μας τοτε κατι συμβαινει αυτο μπορει να ειναι ενα προβλημα συνδεσμολογιας για αυτο το λογο κοιταμε αν το καλωδιο του ethernet που συνδεει το pc  μας με το modem/switch/οικιακο router, ειναι σωστα τοποθετημενα,αν και απο τη πλευρα μας και απο τη πλευρα του ρουτερ μας ειναι ολα σωστα συνδεσμολογικα,τοτε το προβλημα αρχιζει και βαθαινει καθως μπορει να ειναι ειτε προβλημα παροχου ειτε προβλημα δικο μας ειτε καπιος ιος-malwrare,και σε αυτο το σημειο καλο ειναι να αρχισουμε να ξετυλιγουμε το κουβαρι σιγα σιγα
  1. Αρχικα ελενχουμε να δουμε αν ολες οι λυχνιες του ρουερ μας τα λαμπακια δλδ με τη καθε ιδιοτητα που μας παρεχεται ειναι ενεργοποιημενη και δουλευει αν οχι κανουμε ενα restart το ρουτερ μας και βλεπουμε αν μετα μπορουμε να συνδεθουμε.Aν ναι ολα βαινουν καλως αν παλι δε μπορεσουμε να συνδεθουμε τοτε κανουμε την υσταη λυση που ειναι το reset,με αυτο το τροπο ομως ολα οσα εχουμε εισαγει εμεις οπως ονομα wifi και κωδικοι επανερχονται στα προεπιλεγμενα στις εργοστασιακες ρυθμισεις οποτε αλλαζουμε το κωδικο και βαζουμε αυτον που ειναι απο κατω απο το ρουτερ μας.
  2. Αν ακομα και μ το reset,και αφου κανενας αλλος δε μπορει ν συνδεθει στο ιντερνετ εκτος απο εμας τοτε ειναι θεμα παροχου η καποιο μηχανικο με το router.Aν ομως το προβλημα παραμενει μονο σε εμας και δε μπορουμε να συνδεθουμε στο δυαδυκτιο τοτε,πηγανουμε στους network adaptors kαι απο εκει βλεπουμε τι πληροφοριες εχουμε για το προβλημα,αν δε βγαζουμε και εκει ακρη αυτο που πρεπει ν κανουμε ειναι να ανοιξουμε την cmd σα διαχειριστες και απο εκει να δωσουμε την εντολη ping 127.0.0.1,αυτο θα μας δειξει αν οντως υπαρχει καπιο προβλημα με την καρτα δυκτιου μας και δε "ακουει" αν παρουμε θετικη αποκριση τοτε αυτο σημαινει πως η καρτα δυκτιου μας δε εχει καπιο μηχανικο προβλημα οποτε,συνεχιζουμε.
  3. Αφου λοιπον εχουμε τσεκαρει και δει οτι η καρτα μας δε ειναι "προβληματικη",τοτε αυτο που κανουμε ειναι να θμυθουμε αν εχουμε εγκαταστησει καπιο driver,η καπιο προγραμμα γενικα στο υπολογιστη μας αν ναι δοκιμασουμε να το απεγκαταστησουμε και ν δουμε αν διωρθωθηκε το προβλημα αν παλι δε εχουμε εγκαταστησει καποιο προγραμμα τοτε κλεινουμε το firewall και το antivirus  αλλα επαναφερουμε και τους browser στις αρχικες τους ρυθμισεις και ελενγχουμε να δουμε αν δημιουργουσε αυτο το προβλημα.
  4. Αν το προβλημα μας δε λυθηκε μεχρι εδω,και δε εχουμε ακομα προσβαση,τοτε ανοιγουμε παλι την cmd(ως administrators),και δινουμε την εντολη ipconfig  /all,και τσεκαρουμε αν ολα ειναι σωστα ρυθμισμενα δηλαδη ta default gateway,dns servers,η ip μας να συμβαδιζει με αυτο που απαιτειται.κλπ,αν δουμε αρνητικα στοιχεια και πληροφοριες παμε adaptors settings  και εκει βαζουμε το πρωτοκολο tcp/ipv4 στη προεπιλεγμενη του μορφη.και τα windows kανουν τα υπολοιπα.
  5. Αν και σε αυτο το σημειο δε εχουμε καμια τυχη αρχιζουμε να εχουμε υποψιες για καπιο ιο η malware,μπαινουμε σε safe mode,και απο εκει τρεχουμε scanarisma με καποιο antivirus οπως το avira η το avast,αλλα και το malwarebytes,και βλεπουμε αν βρει καποιο ιο,και αν ναι τοτε απλα τον απομακρυνουμε.Και δοκιμαζουμε να δουμε αν μπορουμε ν συνδεθουμε τωρα στο internet.
  6. Αν παλι δε εχουμε καμια τυχη τοτε αυτο που κανουμε ειναι να διαγραψουμε ολα τα δυκτια που εχουμε συνδεθει με τον υπολογιστη μας,μετα να παμε στη διαχειρηση συσκευων και ν δουμε αν ολα που αφορουν τους networks adaptors ειναι σωστα ρυθμισμενοι και  δε εχουν καπιο εικονιδιο οπως θαυμαστικο πανω τους,αν εχουν τοτε κανουμε δεξι κλικ και unistall,στη συνεχεια κανουμε scan for hardware changes και βαζουμε τους drivers που θα μας εμφανισει η αναζητηση.Και στη συνεχεια κανουμε restart τον υπολογιστη μας και δοκιμαζουμε να δουμε αν μπορουμε να συνδεθουμε τωρα.
  7. Αν και μετα απο αυτο δε μπορεσουμε τοτε αυτο που εχουμε να κανουμε ειναι να κανουμε καταργηση ξανα τον driver,και να παμε στο internet κατεβασουμε χειροκινητα το driver που αφορα τη συσκευη μας,και να τον εγκαταστησουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

C